Iloiset opiskelijat yhdessä tietokoneiden ääressä

Internationella experter bemästrar inhemska språk

I Språkboost-projektet utvecklas undervisningen i de inhemska språken för att effektivt motsvara de behov som finns hos internationella experter som rekryteras till Finland eller som redan finns i landet.

Senaste publikationer

Opetusteknologia on viimeisten vuosikymmenten aikana kehittynyt ja yleistynyt niin, että opettajilla ei ole aikaa tutustua ja kokeilla kaikkea uutta. Siksikin on tärkeää, että erilaisia sovelluksia käyttävät opettajat jakavat kokemuksiaan ja kertovat, mitä sovellusta he suosittelevat ja mihin tarkoitukseen mikin sovellus on omiaan.

Työskentelemme suomen kielen yksityisopettajina omien yritystemme kautta, Maiju vuodesta 2020 ja Mari vuodesta 2017. Työ suomen kielen opettaja-yrittäjänä voisi olla yksinäistä, mutta verkostoista saa voimaa, vertaistukea ja asiakkaita.

Viime aikoina on keskusteltu paljon siitä, että kansainvälisten osaajien pitäminen Suomessa edellyttää työnantajilta ja työyhteisöiltä kielitietoisuutta (esim. YLE, Barona). Mitä kielitietoisuus sitten tarkoittaa? Työkielen vaihtaminen englanniksi ei ole ratkaisu kaikkeen, vaan työpaikoilla on huomioitava monenlaisia kieleen liittyviä asioita.

Vill du hålla dig à jour med de senaste nyheterna om Språkboost och/eller nätverka med andra aktörer?

Aalto-yliopiston logo.
Haaga-Helian logo
Helsingin yliopiston logo.
Laurean ammattikorkeakoulun logo
Metropolian logo