Iloiset opiskelijat yhdessä tietokoneiden ääressä

Internationella experter bemästrar inhemska språk

I Språkboost-projektet utvecklas undervisningen i de inhemska språken för att effektivt motsvara de behov som finns hos internationella experter som rekryteras till Finland eller som redan finns i landet.

Senaste publikationer

Yleislääkärin työssä kuunteleminen ja puhuminen ovat tärkeimmät työkalut. Ilman riittävää kielitaitoa ei pysty ymmärtämään potilaan näkökulmaa eikä perustelemaan potilaalle hoitoratkaisuja. Kieli on myös väline, jolla siirretään tietoa ammattilaiselta toiselle. Voidaan jopa sanoa, että ilman riittävää kielitaitoa ei ole ammattitaitoa.

Kielibuusti kysyi kesällä 2022 suomalaisilta yliopistolta, millaista kotimaisten kielten opetusta ne järjestävät kansainväliselle henkilöstölle. Tavoitteena oli saada käsitys siitä, minkä tyyppisiä kotimaisten kielten kursseja henkilöstölle järjestetään ja millaisia tarpeita yliopistoilla on kotimaisten kielten koulutukseen liittyen.

En av höstens nyheter är självstudiematerialet Swedish med Papegojan för R2-studerande. Det är ett öppet och kostnadsfritt material på nätet för att repetera eller studera svensk grammatik på egen hand.

Vill du hålla dig à jour med de senaste nyheterna om Språkboost och/eller nätverka med andra aktörer?

Aalto-yliopiston logo.
Haaga-Helian logo
Helsingin yliopiston logo.
Laurean ammattikorkeakoulun logo
Metropolian logo