S2-opiskelijoiden kielitietoinen opetus ja ohjaus -webinaari 16.11. klo 14-15.30
Voit liittyä webinaariin tästä linkistä, mutta jos haluat heti webinaarin jälkeen käyttöösi siinä esitetyn materiaalin, ilmoittaudu ja jätä meille yhteystietosi [ilmoittautuminen päättynyt]. Webinaari myös tallennetaan, ja myös tallenne tulee jakoon ilmoittautuneille. Materiaalia jaetaan myös korkeakoulujen yhteishenkilöiden kautta.
Voit halutessasi osallistua myös vain esimerkiksi puhujien alustuksen ajan (klo 14-14.45) tai vain pienryhmäkeskustelujen ajan (n. klo 14.45-15.30). Pienryhmissä keskustellaan seuraavista aiheista:
- Miten S2-taustaiset opiskelijat tunnistetaan? Mikä on S2-opiskelijan määritelmä ja rajaus? Missä kohtaa opintoja S2-opiskelija saa ohjausta ja tukea?
- Millaista ohjausta ja tukea tällä hetkellä on tarjolla S2-opiskelijoille suomenkielisissä koulutuksissa? Entä englanninkielisissä koulutuksissa? Miten kielitaitoa arvioidaan oikean tasoisille kursseille ohjaamiseksi?
- Millaisia S2-taustaisille opiskelijoille räätälöityjen kieliopintojen ja kielipolun pitäisi olla suomenkielisissä tutkinnoissa? Vastaako opiskelijoiden opinnoissaan saavuttama suomen kielen taitotaso virallisia vaatimuksia ja työelämän edellytyksiä?
- Miten jalkauttaa tai levittää konkreettista kielitietoisten käytänteiden osaamista ihan koko henkilöstöön korkeakouluissa? Mitä voi odottaa substanssiopettajilta, mitä puolestaan jää kielten opettajille?
- Miten tutoropettajia, opinto-ohjaajia ja muita opiskelijoita ohjaavia tahoja informoidaan kieliasioista? Millainen tilanne on nyt? Miten sitä voitaisiin parantaa?
Webinaarin diat
Kostamo käsittelee esityksessään sitä, miten AMKien tutoropettajat toimivat S2-taustaisten kanssa ja Tervola sitä, miten substanssiaineiden opettajat voivat auttaa S2-opiskelijaa.