Opi suomea

Jakso 7: 1800-luku ja kansallisen identiteetin synty

Kirjallisuuspodcast suomenoppijoille -sarjassa Helsingin yliopiston Suomen kielen ja kulttuurin yliopisto-opettajat Saija Pyhäniemi ja Sari Päivärinne keskustelevat suomalaiseen kirjallisuuteen liittyvistä teemoista. Seitsemännessä jaksossa keskustellaan siitä, miten suomalaisten kansallista identiteettiä rakennettiin 1800-luvulla ruotsinkielisen kaunokirjallisuuden kautta. Tärkeitä vaikuttajia olivat mm. kansallisrunoilija J. L. Runeberg ja Z. Topelius.
Kirjallisuuspodcastin tekijät Saija Pyhärinne ja Sari Päivärinne
Sari Päivärinne ja Saija Pyhäniemi. Kuva: Emmi Pollari. Kaikki oikeudet pidätetään.

Jakso 7: 1800-luku ja kansallisen identiteetin synty

Kirjallisuuspodcast suomenoppijoille -sarjan seitsemännessä jaksossa keskustellaan siitä, miten suomalaisten kansallista identiteettiä rakennettiin 1800-luvulla ruotsinkielisen kaunokirjallisuuden kautta. Tärkeitä vaikuttajia olivat mm. kansallisrunoilija J. L. Runeberg ja Z. Topelius.

Jakso 7: 1800-luku ja kansallisen identiteetin synty

Suomalainen kirjallisuus alkoi kehittyä ja rakentua yhdessä suomalaisen identiteetin kanssa. Ne ovat oikeastaan erottamaton osa toisiaan.

Sari Päivärinne

©2024 Helsingin yliopisto   

Kirjallisuuspodcast edistyneille suomen oppijoille, lokakuu 2024, jonka tuottaja on Helsingin yliopisto, tekijät ovat Sari Päivärinne ja Saija Pyhäniemi sekä tunnusmusiikin säveltäjä on Lauri Piiparinen, on lisensoitu ⁠⁠Creative ⁠⁠⁠⁠Commons⁠⁠⁠⁠ Nimeä-⁠⁠⁠⁠EiMuutoksia⁠⁠⁠⁠ 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä⁠⁠.

  • Julkaistu
  • Päivitetty:
Jaa
URL copied!